Tuesday, 1 September 2015
Pau Goreng
Pau goreng kali tak cantik..terlebih sukatan air.So bila goreng dia menyerap minyak
Lain kali kena kurangkan sukatan air
Sapa nak cuba boleh lah ye..
Bahan-bahan:
500 g tepung gandum
100 g gula halus
11 g mauripan
100 gm marjerin
1 biji telur
230 ml air
Campurkan semua bahan dan uli sampai lembut..air jangan tuang semua ye..takut lembik pulak..
Yang ini akak guna BM..so tak payah penat nak uli..
Bila dah betul2 lembut rehatkan 10 minit dan isi inti..jangan besar sangat sebab nanti pau ni kembang. Akak timbang dalam 25 gm setiap satu..bentukkan dan isi inti.Rehatkan dalam 20 minit dan goreng dengan api kecil .Kalau nak frozen..goreng sekejap aje..sejukkan dan simpan dalam fridge..boleh goreng bila-bila masa..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment